Kolme pinnaa!!

Joukkueemme oli juuri saavuttanut vaikean pelin päätteeksi voiton. Ensimmäisellä puoliskolla pelasimme hyvää jalkapalloa mutta tulos ei ollut toivotunlainen. Vastustaja teki siitä hankalan. Toisella puoliskolla joukkue suoraviivaisti peliä ja saavutimme tuloksen minkä perässä olimme matkustaneet.

Ensimmäinen ja ainoa ajatukseni heti ottelun jälkeen oli, että voitimme muka väärällä tavalla. Pyörittelin tuota ajatusta hetken pettymyksen vallassa. Pysähdyin ihmettelemään ajatusteni juoksua, niiden vääristyneisyyttä. Mitä ihmettä minä murehdin. Me voitimme pelin ja pelaajat kentällä tekivät omaa peliä tukevia ratkaisuja. He muuttivat pelinavaamista ja pelaamistaan sen mukaan mikä heistä tuntui toimivan. Tätä pelaajien omaa ajattelua ja päätöksen tekemistä olemme jauhanneet läpi kauden. He olivat tyytyväisiä. Saimme kolme pinnaa, Kolme pinnaa! Niiden takia tänne alun alkaen tultiinkin.

Bussissa pelin läpikäyminen vielä jatkui. Pohdin mitä voisimme muuttaa, miten tehdä se? Lyhyt päätelmä; Jos harjoitellut asiat eivät pelissä toimi mutta saamme silti tuloksia, pitää harjoitella tehokkaammin ja yksityiskohtaisemmin. Olla tyytyväinen lopputulokseen. Peli on peli ja se menee miten menee. Ottelut ovat paikkoja jossa voimme tarkastaa miten viikolla tehdyt asiat toteutuvat. Ei näitä asioita kannata lähteä liian analyyttisesti puhkomaan kun vastaus on monesti se yksinkertaisin.

Kuten hyvä tuttavani totesi. Valmennamme liikaa tulevaisuuteen katsoen, meidän tulisi enemmän valmentaa tässä hetkessä. Keskittyminen pitäisi olla harjoittelussa tulevaan otteluun, ei muutaman vuoden päässä mahdollisesti olevaan. Tässä hetkessä valmentamalla tuloksista saa suurempaa nautintoa ja ei ole väärää tapaa voittaa. Voitto on aina voitto. Jotta siitä tulisi sellainen mitä haluamme, on töitä tehtävä laadukkaammin.

Kun valmentaja on armollisempi itselle ja tavoitteilleen, tulokset on helpompi saavuttaa. Liika kriittisyys yleensä johtaa negatiiviseen ilmapiiriin ja kehittäminen heikkenee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s