Otteluanalyysi MynPa – Åbo IFK

2.4.2016 14.00 Laurin koulu KHT,  Mynämäki , Errea Piiricup

Tulos: 2-5 (2-1)

Olosuhteet: +9°C aurinkoista, tuuli kentänsuuntaisesti. Todella pieni kenttä.

Kahden sarjaportaan ero loi heti selvät asetelmat ottelulle.  Ennen virallisen ottelun alkua suoritettujen tasoitusrankkareiden jälkeen MynPa aloitti ottelun 2-0 johdosta. Åbo IFK oli liikkeellä hyvin erilaisella kokoonpanolla kuin pari viikkoa sitten ja valmennuksen mukaan muutoksia tulee vielä. IFK:n ryhmitys 1-4-2-3-1 kun MynPan vastaava oli 1-4-5-1 vastaiskuihin perustuvalla pelitavalla.

IMG_0112

Joukkueiden kokoonpanot

Liikesuunnat

Alussa puolustajat olivat maltillisempia hyökkäysten tukemisessa. Vasen pakki (3) hieman aktiivisemmin mukana. Pelin ratkettua molemmat vahvemmin mukana hyökkäyksissä. Keskikentällä (6) selkeä pelintekijä rakenteluvaiheessa, liikkuen laajalla alueella. Ylempi keskikenttä (9) tuli koko ajan vahvemmin peliä tekemään ja etenkin vastustajan puoliskolla hän oli jatkuvasti pelattavissa. Muutama erinomainen juoksu syvyydestä selustaan. Laidat pitivät leveyden ja hakivat sitä kautta palloja selustaan. 23 minuutin kohdilla vaihtoivat paikkoja. Kärki (7) haki erinomaisesti välikköihin jalkaan ja topparien selustaan. Etenkin ensimmäisellä puoliajalla kärki (7) ja ylempi keskikenttä (9) hyviä paikanvaihtoja.

Åbo IFK Pääsääntöiset liikesuunnat

Pelinavaaminen

Maalivahdilta toppareille, josta maltillisesti hakivat mahdollisuutta avata keskikentälle. Jos tämä ei onnistunut pelasivat vasemmalle pakille. Pelin alussa usein hyökkäykset lähtivät pohjapelaajan kautta liikkeelle. Oikea puolustaja pelasi enemmän palloa takaisin topparille, vasen puolustaja pyrki avaamaan eteenpäin. Huomiotavaa oli keskiviivan tuntumasta lähteneet pallot selustaan sekä ristipallot painottomalle puolelle. Peliä pyrittiin viemään eteenpäin laidoista. Keskeltä tulleet hyökkäykset päättyivät sumppuun.

IFK:n pelinavaaminen

Kolmas toistuva malli jolla ohitettiin vastustajan vahvasti ryhmitetty keskikenttä.

Kolmas tapa jolla IFK pelasi palloja keskikentän ohi

Puolustaminen

Puolustamisesta on tämän ottelun perusteella vaikea sanoa mitään. Vastustaja oli sen verran heikompi, ettei puolustus muutamaa tilannetta lukuunottamatta joutunut koetukselle. Kenttä oli erittäin kapea joten etäisyydet pelaajien kesken eivät päässeet kasvamaan pitkiksi. Koko joukkue osallistui puolustuspelaamiseen. 67 minuutin kohdalla (8) Engblom pudotettiin toppariksi kun (15) Duah joutui jättämään kentän loukkaantumisen johdosta.

Yhteenveto

IFK hallitsi peliä ja pyrkikin maltilla rakentamaan paikkoja. Ensimmäisellä puoliskolla vastustajan puolustus pysyi tiiviinä, mitä edesauttoi pieni kenttä. Maalintekopaikkoja oli,  todella vaarallisia ei montakaan. Laukauksia paljon, pääsääntöisesti alueen ulkopuolelta. Missään vaiheessa ei pelaaminen näyttänyt väkinäiseltä vaikka avausmaalia ei tullutkaan. Joukkue jaksoi pelata omalla tavallaan. Ajoittain erittäin hyvin nopeilla syötöillä vastustajan linjan edessä.

Toisella puoliskolla erinomaisten syvyysjuoksujen kautta puolustuslinja aukesi ja syntyi lukuisia tilanteita. Ottelun edetessä tilannenopeus ja taito tulivat esille. Erityisesti silmiin pisti (6) Ibrahimin pelin tekeminen, sekä (9) Kaari jonka kautta peli kulki vastustajan puoliskolla ja hän olikin kolmessa maalissa osallisena. Myös (7) Camara tuli hyvin esiin aiheuttaen vastustajan puolustukselle ongelmia.

Vaihdot:

67 min Duah –> Peltonen

87 min Lehtilä –> Mohammed

Kortit:

30 min Ibrahim Keltainen

55 min Kaari Keltainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s