Otteluanalyysi TuWe – TPK

20.5.2016 19.00 Raunistula, Turku 3.divisioona

Tulos: 0-2 (0-2)

Olosuhteet: +17°C Aurinkoista. Kenttä pienen kokoinen ja kulunut

TPK on aloittanut sarjan vahvasti. Joukkue on viiden ottelun jälkeen tappioitta ja lähteekin otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Materiaali on leveä ja kokenut.  Weikot taas on pelannut vaihtelevasti. Kahdesta viime ottelusta on tullut 4 pistettä joten merkkejä paremmasta on näkyvillä. TuWen ryhmitys 1-4-3-3 kun  TPK lähti otteluun  1-4-2-3-1  järjestelmällä jossa keskikenttä erittäin liikkuva ja vaikuttikin enemmän 1-4-3-3 ryhmitykseltä.

IMG_0023.jpg

Joukkueiden perusryhmitykset

Liikesuunnat

Oikea laita (11) juoksut selustaan laidasta tai keskelle. Kärki (14)  hakeutui oikean topparin taakse. Vasen laita (7) enemmän pystyyn pitäen kentän leveänä. Pakit osallistuivat hyökkäyksiin kun pallo vastustajan kolmanneksella. Keskikentän pohjalla (15) tasapainotti topparien edessä lähes linjassa. Ylemmät keskikentät (6) ja (17) Liikkuivat pystyyn ja etenkin (6) liikkeitä linjaan.

IMG_0026.jpg

Pääsääntöiset liikesuunnat

Pelinavaaminen

Maalivahdilta pitkä josta keskialueella tavoitteena voittaa ykkös-ja kakkospallo.

IMG_0027.jpg

Maalivahdin avaukset

pelin käynnistyessä puolustajilta, suoraviivaisesti oikeaan laitaan (11) selustaan tai vaihtoehtoisesti jalkaan josta nopeasti keskelle.  Toisella puoliskolla muutaman kerran vasemmassa laidassa 2v1-tilanne mutta silti ristipallolla haettiin oikeaa laitaa.

IMG_0028.jpg

Topparien avaaminen

Hyökkääminen

Suoraviivaista. Tavoitteena päästä nopeasti keskikentän yli ja maalintekoalueelle. Hyvin yksinkertaista jalkapalloa jossa keskialueen pelaaminen vähäistä.

IMG_0029.jpg

Hyökkäysmalleja keskikolmanneksella

Puolustaminen / Prässääminen

Prässääminen organisoitua ja toimi kohtuullisesti koko joukkueen toteuttamana. TPK onnistui avaamaan sen pelaamalla kun 1. prässin jälkeen ei ollut selkeää toista aaltoa. Keskialueella  puolustamisen aktiivisuus hyvällä tasolla. 30 minuutin kohdalla tehty taktinen muutos alakertaan rauhoitti puolustuspelaamista (laitapakit vaihtoivat puolta) ja siten vasen laita saatiin paremmin tukittua.

IMG_0030.jpg

Joukkue tiiviinä vastustajan maalipotkussa & prässiin lähteminen

Weikkojen prässi aktiivista, jolloin TPK vaihtoehtoisesti pelasi pitkällä tai kolmantena mallina houkutteli vastustajan tiiviiksi ja avasi painottoman puolen laitapakille.

IMG_0031.jpg

TPK:n malli purkaa prässi

Erikoistilanteet

Kulmat oikealta olivat vaarallisia ja niissä oli selkeä malli. Etualueelle muodostettiin ruuhka ja yksi pelaajista juoksi taka-alueelle tyhjennettyyn tilaan.

IMG_0034.jpg

Yhteenveto

Weikot pelasi järkevästi omilla vahvuuksillaan. Suoraviivaisuus ja vahva prässääminen ei vain riitänyt kovaa vastustajaa vastaan. Etenkään kun selustaan pelatut pallot suuntautuivat keskelle maalivahdin ja topparien ulottuville. Pelaaminen perustui prässäämiseen ja sitä kautta riistojen jälkeisille tilanteille pääsemiseen. Tapa oli selkeä ja sitä noudatettiin läpi ottelun.

Tempo oli hyvällä tasolla ja peli kulki päädystä päätyyn suht vauhdikkaasti. Lopussa TuWe muutti ryhmistystään ja  pelasi viimeisen 10 minuuttia kolmen alakerralla. Tämä muutos ei tuonut kuin näenäisen hallinnan. Wendelin (11) oli näkyvä jatkuvilla aktiivisuudellaan ja Peltonen (15) jaksoi painia läpi ottelun keskikentällä. TPK:n keskikenttä määritteli paljolti pelin kulkua taidolla ja aktiivisuudellaan.

Vaihdot

67 min Laakso K. –> Tikkala

80 min Kemppainen –> Rantamäki

80 min Brahimi –> Laakso L.

87 min Loippo –> Marttila

Varoitukset

72 min Brahimi Keltainen

89 min Tikkala Keltainen

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s