17.7.2016 Paavon Nurmen stadion, Turku, Ykkönen, Katsojia 1490
Tulos: 2-0 (2-0)
Olosuhteet: +20°C aurinkoista ja tuulista. Kenttä hyvässä kunnossa
TPS lähti otteluun ennakkosuosikkina vaikka edellinen keskinäinen ottelu meni 1-0 IFK:lle. Joukkueiden välillä neljä pistettä eli tasainen peli tiedossa. Palloseuran kaksi edellistä ottelua päättyivät voittoihin KPV:sta kun taas GrIFK on pelannut ailahtelevammin. Palloseuran ryhmitys otteluun 1-4-3-3 ja IFK 1-4-4-2.

Perusryhmitykset
Liikesuunnat TPS
Puolustava keskikenttä (22) selvästi tasapainottavassa roolissa sekä pelintekijä. Pohja (26) nosti enemmän toiseksi kympiksi kun joukkue pallollisena. Oikea laitapakki (7) usein hyökkäyksien tukena kun vasen pakki (3) hieman vähemmän. Laiturit pitivät ylöspäin kentän mahdollisimman isona, vasen laita (20) liikkeitä jonkin verran keskelle. Kärki (24) target-pelaajana.

Pääsääntöiset liikesuunnat
Puolustaminen / Prässääminen
Joukkue puolusti erittäin tiivisti ja korkealta jolloin puolustuksen taakse jäi tilaa. Isoja välejä ei linjojen välille syntynyt. Jokainen pelaaja tiesi roolinsa eri kenttäalueilla. Etenkin keskialueella puolustaminen hyvin tiivistä. Tila lähinnä painottomalla puolella.
Tilanteenmuutokset
Tilanteenmuutos hyökkäyksiin alkoi pääsääntöisesti keskiviivan tuntumasta omalla puoliskolla. Toisella puoliajalla enemmän vastustajan puoliskolta. Nopeat vastaiskut vastustajan erikoistilanteiden jälkeen. Puolustukseen siirtyminen tapahtui vastustajan puoliskolla ja keskiviivan tuntumassa. tämä pitkälti pitkien pallojen myötä. Joukkue tuli menetyksen jälkeen nopeasti pallon alle.
Hyökkääminen
Ensimmäisellä puoliajalla pyrkivät pelaamaan keskikentän pohjan (22) kautta eteenpäin. Jos tätä vaihtoehtoa ei ollut lähti pitkä pallo ylös suhteellisen nopeasti. Reilun 40 min jälkeen ensimmäinen maata pitkin rakenneltu hyökkäys. Pitkien pallojen jälkeen pyrkivät kakkospalloihin ja pelaamaan kulmiin laiturille tai ylös nouseelle pakille. Selkeästi ensimmäisenä vaihtoehtona syöttäminen eteenpäin ja toisena poikittain tilaan. Taaksepäin syöttöjä ei montakaan tullut omalla kenttäpuoliskolla. Toisella puoliajalla pystypallot enemmän maassa kärjelle (24) josta pudotus kymppipelaajalle (11).

Syöttösuunnat ja alhaalta hyökkäyksen käynnistäminen
Pystyyn – pudotus – pystyyn selustaan jota muutamaan otteeseen haettiin. GrIFK tiiviydellä esti nämä vaihtoehdot tehokkaasti

Hyökkäysmalli maata pitkin

Palloseuran hyökkäysryhmitys
Yhteenveto
1. puoliajalla TPS oli alussa enemmän vastaanottavana osapuolena. Mitään suurempaa vaaraa ei siltikään tästä syntynyt. Vastustajan aktiivisuuden johdosta oma pelaaminen ei lähtenyt käyntiin. Puoliajan loppua kohden peli parani ja ote siirtyi vahvemmin kotijoukkueelle.
Toisella puoliajalla pelaaminen selkeämpää kun (11) Virtanen tuli kymppipaikalle. Pitkät pallot muuttuivat enemmän pidemmiksi syötöiksi ja Virtasen sekä (24) Mettälän yhteistyö toimi erinomaisesti. Näiden kahden lisäksi on nostettava (26) Peräahon vahva työ läpi ottelun.
TPS on eteenpäin pelaava joukkue jolla koko ajan ajatuksena pelata 1.syöttö pystyyn. Jos tämä ei onnistu niin 2. syöttö pelataan poikittain pois ahtaasta. Taaksepäin syöttöjä ei etenkään omalla puoliskolla näkynyt. Taidollisesti pystyy pelaamaan maassa mutta omalla puoliskolla minimoi riskit ja pelaa pitkällä lyhyen vaihtoehdon puuttuessa. Joukkue puolustaa ja hyökkää yhtenäisesti. Jokaisella pelaajalla on pelin neljässä vaiheessa selvää kuinka toimitaan.
Ottelun tempo ei noussut korkealle. Grankulla teki omalla kurinalaisella puolustamisellaan ja suoraviivaisella hyökkäämisellä ottelusta tasaisen. Etenkin nopeat vastaiskut tuottivat vaikeuksia Palloseuran puolustukselle.