TPS – GrIFK otteluanalyysi

17.7.2016 Paavon Nurmen stadion, Turku, Ykkönen, Katsojia 1490

Tulos: 2-0 (2-0)

Olosuhteet: +20°C aurinkoista ja tuulista. Kenttä hyvässä kunnossa

TPS lähti otteluun ennakkosuosikkina vaikka edellinen keskinäinen ottelu meni 1-0 IFK:lle. Joukkueiden välillä neljä pistettä eli tasainen peli tiedossa. Palloseuran kaksi edellistä ottelua päättyivät voittoihin KPV:sta kun taas GrIFK on pelannut ailahtelevammin. Palloseuran ryhmitys otteluun 1-4-3-3 ja IFK 1-4-4-2.

IMG_0049.jpg

Perusryhmitykset

Liikesuunnat TPS

Puolustava keskikenttä (22) selvästi tasapainottavassa roolissa sekä pelintekijä.  Pohja (26) nosti enemmän toiseksi kympiksi kun joukkue pallollisena. Oikea laitapakki (7) usein hyökkäyksien tukena kun vasen pakki (3) hieman vähemmän. Laiturit pitivät ylöspäin kentän mahdollisimman isona, vasen laita (20) liikkeitä jonkin verran keskelle. Kärki (24)  target-pelaajana.

IMG_0050.jpg

Pääsääntöiset liikesuunnat

Puolustaminen / Prässääminen

Joukkue puolusti  erittäin tiivisti ja  korkealta  jolloin puolustuksen taakse jäi tilaa. Isoja välejä ei  linjojen välille syntynyt. Jokainen pelaaja tiesi roolinsa eri kenttäalueilla. Etenkin keskialueella puolustaminen hyvin tiivistä. Tila lähinnä painottomalla puolella.

IMG_0055.jpg

IMG_0059.jpg

Tilanteenmuutokset

Tilanteenmuutos hyökkäyksiin alkoi pääsääntöisesti keskiviivan tuntumasta omalla puoliskolla. Toisella puoliajalla enemmän vastustajan puoliskolta. Nopeat vastaiskut vastustajan erikoistilanteiden jälkeen. Puolustukseen siirtyminen tapahtui vastustajan puoliskolla ja keskiviivan tuntumassa. tämä pitkälti pitkien pallojen myötä. Joukkue tuli menetyksen jälkeen nopeasti pallon alle.


Hyökkääminen

Ensimmäisellä puoliajalla pyrkivät pelaamaan keskikentän pohjan (22) kautta eteenpäin. Jos tätä vaihtoehtoa ei ollut lähti pitkä pallo ylös suhteellisen nopeasti. Reilun 40 min jälkeen ensimmäinen maata pitkin rakenneltu hyökkäys. Pitkien pallojen jälkeen pyrkivät kakkospalloihin ja pelaamaan kulmiin laiturille tai ylös nouseelle pakille. Selkeästi ensimmäisenä vaihtoehtona syöttäminen eteenpäin ja toisena poikittain tilaan. Taaksepäin syöttöjä ei montakaan tullut omalla kenttäpuoliskolla. Toisella puoliajalla pystypallot enemmän maassa kärjelle (24) josta pudotus kymppipelaajalle (11).

IMG_0051.jpg

Syöttösuunnat ja alhaalta hyökkäyksen käynnistäminen

Pystyyn – pudotus – pystyyn selustaan jota muutamaan otteeseen haettiin. GrIFK tiiviydellä esti nämä vaihtoehdot tehokkaasti

IMG_0053.jpg

Hyökkäysmalli maata pitkin

IMG_0052.jpg

Palloseuran hyökkäysryhmitys

Yhteenveto
1. puoliajalla TPS oli alussa enemmän vastaanottavana osapuolena. Mitään suurempaa vaaraa ei siltikään tästä syntynyt. Vastustajan aktiivisuuden johdosta oma pelaaminen ei lähtenyt käyntiin. Puoliajan loppua kohden peli parani ja ote siirtyi vahvemmin kotijoukkueelle.
Toisella puoliajalla pelaaminen selkeämpää kun (11) Virtanen tuli kymppipaikalle. Pitkät pallot muuttuivat enemmän pidemmiksi syötöiksi ja Virtasen sekä (24) Mettälän yhteistyö toimi erinomaisesti. Näiden kahden lisäksi on nostettava (26) Peräahon vahva työ läpi ottelun.

TPS on eteenpäin pelaava joukkue jolla koko ajan ajatuksena pelata 1.syöttö pystyyn. Jos tämä ei onnistu niin 2. syöttö pelataan poikittain pois ahtaasta. Taaksepäin syöttöjä ei etenkään omalla puoliskolla näkynyt. Taidollisesti pystyy pelaamaan maassa mutta omalla puoliskolla minimoi riskit ja pelaa pitkällä  lyhyen vaihtoehdon puuttuessa. Joukkue  puolustaa ja hyökkää yhtenäisesti. Jokaisella pelaajalla on pelin neljässä vaiheessa selvää kuinka toimitaan.

Ottelun tempo ei noussut korkealle. Grankulla teki omalla kurinalaisella puolustamisellaan ja suoraviivaisella hyökkäämisellä ottelusta tasaisen.  Etenkin nopeat vastaiskut tuottivat vaikeuksia Palloseuran puolustukselle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s