Yhdet vielä

Tieto, mielenkiintoiset kontaktit, mahdollisuudet, tutustuminen upeisiin valmentajiin ja keskustelut heidän kanssaan jalkapallosta sekä heidän toimintaympäristöstään. Intohimo futikseen ja sen ymmärtämiseen. Nähdä missä ollaan samalla sivulla esimerkiksi belgialaisten tai hollantilaisten kanssa ja missä on vielä paljon kehitettävää. Kurssin jälkeinen yhteydenpito. Siinä muutamia ajatuksia, jotka ovat jääneet taka-alalle kirjoituksissa. Ne ovat niitä, joista ei ole ollut tarvetta aikaisemmin mainita.

On mennyt hetki jos toinenkin kaiken sisäistämisessä prosessin ollessa yhä käynnissä. Tuntuukin huvittavalta miten jotkut valmentajat kykenevät yhden päivän koulutuksen jälkeen omaksumaan asiat ja ovat sen jälkeen asiantuntijoita. Itselläni se vie huomattavasti enemmän aikaa ja vaatii myös enemmän kouluttautumista. Voin hyvillä mielillä sanoa etten vieläkään menisi matkustajaksi lentokoneeseen jota minun pitäisi ohjata. Odotusarvoni lentäjältä ovat sen verran korkealla.

Haasteeni on pitää rimaa tasolla mihin se nousi koulutuksen aikana. Sen alas pudottaminen käy nopeasti ja huomaamatta, jos ei tee jatkuvasti työtä sen ylläpitämiseksi. Helppoa se ei tule olemaan, mutta ympäröimällä itsensä oikeilla henkilöillä se on mahdollista. Sain erinomaisia välineitä käsitellä epämielyttäviä tilanteita ja olenkin päässyt niitä käytännössä kokeilemaan. Aikaisemmin näistä tilanteista en olisi päässyt ulos samalla tavoin kuin nyt. En edes usko vastapuolen tiedostavan omia ajatuksiani näinä hetkinä. Juuri se niistä tilanteista tekeekin huomattavasti mukavampia, jopa kiinnostavia.

Paljon tuli ajateltavaa itsestä, ympäristöstä ja kokonaisuudesta. Tunnistan heikkouteni samalla tiedostan aikaisempaa paremmin vahvuudet. Osaan hyödyntää näitä molempia paremmilla tavoilla – aikaisempaa enemmän. Tästä johtuen olenkin ryhtynyt miettimään asioita ja tulevaisuutta uudella tavalla. Mikä on tärkeää ja mikä vähemmän merkityksellistä. Riippumatossa on käyty monen monta ajatusta läpi tuloksekkaasti tai tuloksettomasti. Pohdin enemmän, paljon enemmän kuin ennen.

Enemmän kuin futiskoulutus, Unesta, oma-arvioinnista ja muusta, Sananen vastustajan tarkkailusta ja yksilövalmennuksesta ovat aikaisemmat osat, joissa olen kurssia läpi käynyt. Ne lukemalla saa paremman käsityksen mistä puhun kun puhun tiedon määrästä. Paljon on jäänyt sanomattakin. Nyt kun koulutuksesta on aikaa, huomaan miten ajatukset alkavat muodostumaan omiksi, ei juuri opituiksi muiden sanomina. Kutsutaan sitä vaikka sisäistämiseksi. Kuten aikaisemmin olen todenut, nyt tiedostan pätemättömyyteni tehden töitä viedäkseni sitä eteenpäin seuraavalle tasolle. Matka on pitkä ilman oikoteitä. Sitä edetään pienin askelin. Perille päästään joku päivä ja silloin onkin uusi tie jo kuljettavana. Matka on loputon kaikessa mielyttävyydessään.

Jätän koulutuksesta kirjoittamisen tähän tekstiin. Kaikki tarpeellinen on tullut sanotuksi ja läpikäydyksi. On aika mennä eteenpäin ja syventyä uusiin aiheisiin. Ideoita ja ajatuksia onkin jo työstettävänä. Annetaan niille ajatus ja mahdollisuus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s