Tiedätkö tunteen…

Tiedätkö tunteen kun haet vastauksia lukemalla, kuuntelemalla tai tarkkailemalla? Etsit uutta uteliaisuutesi ollessa pohjaton kaivo. Haluat oppia ja ymmärtää asioita paremmin. On sitten kyseessä pelaajan taustat, ominaisuudet, taktiset uutuudet, mitä vain, haluat ymmärtää. Samalla kun se tuntuu hienolta ja paljon antavalta se rasittaa, koska sinusta tuntuu ettei mikään riitä ja yleensä se mikä ei riitä, on aika. Silti etsit, tutkit ja teet johtopäätöksiä. Sinulla on ajatus mihin kulkea. Näet sen kuvana kykenemättä sitä sen tarkemmin kuvailemaan. Tiedätkö sen tunteen kun sinulla ei ole käsitystäkään mikä on seuraava askel? Annat ajatuksillesi tilaa.

Kuvittele kuva talosta, jonka ovea et onnistu löytämään. Tiedät sen siellä olevan, et vain kykene sitä piirtämään. Talo on olemassa, korkeana tarkoittaen mahdollisuuksia. Väriä et ehkä osaa kuvailla, vaikka oven ruosteenruskeus on mielessäsi. Pystyt näkemään portaikon ja tasanteet. Näet ehkä jopa harmaan sementin mistä ne on tehty. Kuvaileminen on hankalaa, koska sumu näkymän edessä on sakeaa. Mahdollisuudet uusiin kerroksiin ovat olemassa ja ylemmäs kiivetessä ne tulevat todennäköisiksi. Ovi on siellä, avain maton alla odottamassa. Portaat vievät sinut mukavasti kerroksesta toiseen kunhan pääset sisälle.

Pysähdyt, otat muutaman askeleen taaksepäin nähdäksesi kokonaisuuden kauempaa. Mietit suuntaa, mikä on tie joka vie oven luo? Se voi olla seuraavan nurkan takana tai joudut kiertämään useamman kulman, ennemmin tai myöhemmin löydät sen. Nyt on vain keksittävä mihin lähteä. Et halua luovuttaa vaan etsit, kunnes löydät.

Tiedäthän, miten asiat tapahtuvat joskus kun niitä vähiten odottaa? Johonkin ideaan voi mennä päivä, viikko tai kuukausi, hetken tulessa tiedät sen, varmasti. Sama pätee tavoitteisiin. Ne voivat olla mielessäsi, vaikka et kykene niitä kuvailemaan. Se selittää, miksi et ole niitä vielä toteuttanut. Toiset ovat valmiita juoksemaan taloa ympäri löytääkseen, toiset antavat itselleen aikaa etsimiseen. Juoksemalla ehkä olet nopeammin perillä jättäen matkalla jotain oleellista havanoimatta. Osa odottaa avaimien putoavan eteensä.

Tiedätkö kuinka asioiden sanoiksi pukeminen voi helpottaa, joskus lisätä tuskaa? Miten tieto voi ahdistaa tai vapauttaa? Kumpaa se tekee, ei etukäteen voi sanoa. Tiedon etsiminen on loputon prosessi. Uteliaisuutesi vie eteenpäin luoden uusia ajatuksia. Se on antoisaa ja kyseenalaistamalla tekemistäsi kehityt, opit ymmärtämään ajatuksen tekemisesi takana. Ota tyhjä paperi ja aloita sillä. Kirjoita omat ideasi sanoiksi antamatta muiden muodostaa ajatuksiasi.

Talo ja ovi jota et kykene löytämään ovat kehityksen askel – askel, johon uskot tien perille ollessa epäselvä. On vain jatkettava ja eteen aukea todellinen mahdollisuuksien eteinen.

img_1600

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s