Otteluanalyysi Inter Turku – Ilves

7.9.2017 18.30 Veritas stadion, Turku        Katsojia: 1813                     Tulos 2-2 (1-2)

Olosuhteet: +11°C pilvistä ja tihkua, kenttä erinomaisessa kunnossa

Joukkueet ovat saanneet maaottelutauolla hiottua taktisia yksityiskohtia ja parannella kolhuja. Ilves on ollut kovassa lennossa ja majaileekin mitalisijoilla. Hyvä elokuu toi valmentaja Wissille kuukauden valmentajapalkinnon. Joukkueen pelitapa on selkeä. Inter ilmoitti viidestä jatkosopimuksesta mikä varmasti luo rauhallisuutta joukkueeseen. Valmentajavaihdon jälkeen Piccareta on saanut rauhassa tuoda pelitapaansa joukkueelle. Viime aikoina käytössä on ollut 1-4-3-3 ryhmitys kun Ilveksellä se on 1-4-2-3-1.

IMG_0738.JPG

Liikesuunnat

Vasen pakki (33) nousevassa roolissa. Keskikentällä (25) tasapainottava pelaaja liikkuen puolustuslinjan edessä. Ylemmät keskikentät 18 ja 23 aktiivisia ja paljon paikanvaihtoja. 18 enemmän box to box roolissa. Vasen laita 14 liike sisään linjojen väliin kun oikea laita 8 pitää leveyden. Kärki 15 tekee kenttää pitkäksi.

IMG_0744.JPG

Puolustaminen / Prässääminen

Koko joukkue osallistui puolustamiseen. Roolit olivat selvillä ja niitä toteutettiin kurinalaisesti.  Menetyksen jälkeen nopeasti pallon alle.

IMG_0743.JPG

Inter prässääminen ylhäältä

Interin prässi ylhäältä kun vastustajan maalivahdilla pallo. Keskikentältä (23) tai (18) nostivat toiseen toppariin laitojen pitäessä paikkansa ja ottaen laitapuolustajat pois.

IMG_0745.JPG

Inter prässi toisella puoliajalla

Ajoittain etäisyydet kasvoivat ja linjojen väliin syntyi tilaa. Yleensä 18  antoi tukea täyttäen alueen.

IMG_0750.JPG

Puolustusryhmitys  omalla puoliskolla

Etäsisyydet  tiiviit ja väleihin vaikea pelata. Joukkue liikuu hyvin poikittain.

Hyökkääminen

Tavoitteena rakentaa linja kerrallaan eteenpäin. Tämä organisoitu rakentaminen kuitenkin vaikeutui Ilveksen prässin alla. Vasemmalta hyökkäykset käynnistyivät paljon pelaamalla lyhyillä syötöillä, kun oikealta puolelta toppari pyrki avaamaan syvälle jalkaan. Toisella puoliajalla hyökkääminen suoraviivaisempaa ja keskikenttäpelaajat pysyivät enemmän keskisektorilla avaten peliä vahvemmin molempiin laitoihin.

IMG_0740.JPG

Pelinavaamisen toistuva malli

Pelinavaaminen eritoten ensimmäisellä puoliajalla. keskikentän kolmikko liikkui kapealle. Toinen laita tyhjennettiin ja etäisyydet pidettiin pieninä. Luultavasti yksi tarkoitus oli ennakoida mahdollinen menetys ja vastustajan tehokas suunnanmuutospelaaminen, samalla kun ylivoimien avulla kyetään hyökkäämään linja kerrallaan.

IMG_0746.JPG

Pelinavaamismalli

Toinen pelinavaamismalli oli pitää keskikenttäpelaajat keskellä. Kolmikko aktiivinen ja paljon paikanvaihtoja. 25 Njoku hakeutui usein topparin ja laitapakin väliin. 5 Mäntylä pelasi usein syvyyteen hyviä pystypalloja.

IMG_0748.JPG

Ryhmitys keskikolmanneksella

Keskikolmanneksella etäisyydet aikaisempaa vaihetta pidemmät. Hyökkäykset pääsääntöisesti yhtä laitaa pitkin. Painopisteenmuutoksia harvakseltaan.

IMG_0741.JPG

Pääsääntöiset syöttösuunnat

Peliä avattiin alhalta ja Ilveksen prässi pakotti useampiin poikittaissyöttöihin. Muutaman kerran prässi auki ristipalloilla. Jos 25 ei vapaana, liikkui 18 hänen paikalleen.

Yhteenveto

Interin oli tarkoitus prässätä ylhäältä ja hyökätä linja kerrallaan.  Puolustaminen  etenkin ekalla puoliajalla suhteellisen alhaalla.  Hyökkäysalueen menetysten jälkeen  ajoittain välitön prässi. Usein yhden pelaajan toimesta. Joukkue  pyrki pelamaan lyhyillä syötöillä ja eritoten ensimmäisen puoliajan pelinavaamismalli oli mielenkiintoinen. Hyökkäykset rakennettiin vahvasti yhtä kaistaa ylös. Selkeä sovittu tapa, joka tapahtui välillä todella pienellä alueella.

Toisella puoliskolla pelaaminen suoraviivastui ja joukkue hyökkäsi nopeammin. Tasoitusmaali tuli pidemmästä syötöstä selustaan jota seurasi keskitys. Ensimmäisellä puoliajalla hyökkäykset pääsääntöisesti vasemmalta. Toisella tasaisemmin molemmilta laidoilta.  Kun maalivahdilla pallo, joukkue ryhmittyi hitaasti antaen vastustajalle mahdollisuuden organisoitua. Tämä vaikeutti hyökkäämiseen lähtemistä.

Interin näkyvimpiä pelaajia olivat toppari 5 Mäntylä. Keskikentällä 25 Njoku joka osallistui  vahvasti avaamisvaiheeseen. Laidalla 14 Kandji  mukana molemmissa Interin maaleissa. 18 Faubert liikkuen laajalla säteellä. Joukkueesta näkyy selvästi uuden valmentajan tuoma pelaamisen selkeys ja roolien ymmärtäminen. Joukkueella on selkeät raamit joita noudatetaan. Inter tulee olemaan vahva vastustaja loppukaudella kun tasaisuus suorittamiseen löytyy.

Ottelu oli vauhdikas sekä tapahtumarikas. Molemmat joukkueet pyrkivät hyökkäämään ja tasapeli oli tapahtumiin nähden oikeutettu tulos.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s