Suunnanmuutospeli yhdellä maalivahdilla

Valmentaja joutuu kentällä kohtaamaan erilaisia haasteita. Yksi niistä on pelaajamäärät ja mahdolliset poissaolot. Erityisesti harmaita hiuksia aiheuttaa toisen maalivahdin puuttuminen mikä korostuu peliosioissa. Pelaajan tai huoltajan laittaminen maaliin ei koskaan ole hyvä vaihtoehto.

Tässä yksi harjoite, jolla pystyy kattamaan useamman osa-alueen yhdellä harjoitteella. Tilanteet muuttuvat jatkuvasti ja toisen maalivahdin puuttuminen ei korostu. Automaattisesti mukaan tulee linkitys eri linjojen välillä jolloin kommunikointi paranee.

Ensimmäisessä vaiheessa pelataan ns. normaalia peliä toisen joukkueen aloittaessa hyökkäämisen isoon maaliin, kun toinen joukkue luonnollisesti puolustaa pyrkien hyökkäämään yhteen neljästä pienestä maalista. Onnistuessaan joukkue siirtyy hyökkäämään isoon maaliin. Ratkaisevaa tässä on mahdolllisimman nopea suunnanvaihto. Hetkellisesti vastustajan puolustus on poissa tasapainosta. Pelaajien tuleekin tunnistaa missä on tila ja onko mahdollista lähteä nopeasti eteenpäin.

IMG_0561.JPG

Peruspeli

Variaationa voidaan laittaa hyökkääjille kosketusrajoitukset. Tämä poistaa luonnollisuutta pelistä, koska eteen tulee tilanteita joita ei voi ratkaista. Tässä tapauksessa, jos hyökkäävä pelaaja ottaa enemmän kuin kaksi kosketusta, on hänen pelattava pallo eteenpäin syötöllä tai laukaista. Näin saadaan tilannetta luonnollisemmaksi. Puolustavalla joukkueella sama, mutta vasta kolmannesta kosketuksesta heidän on pelaattava eteenpäin. Samalla kun tulee ajatus kuinka pelata, ei kuitenkaan huolimattomuudesta rankaista ja pelaajalla on mahdollisuus korjata tilanne.

Kolmannessa vaiheessa tuodaan mukaan laidoista pelaaminen. Tässä harjoitteessa pienillä rajoituksilla kyetään parantamaan ajoituksia ja sitä kautta tuodaan myös keskitykset mukaan. Hyökkäävällä joukkueella on vapaa liikkuminen laidoille sillä rajoituksella, että aikaa siellä toimimiseen on 6 sekunttia tai vaihtoehtoisesti laidalle voi mennä 2 hyökkäävää pelaajaa ja yksi puolustava pelaaja.

IMG_0562.JPG

Laidoista pelaaminen

Nämä harjoitteet toimivat eritoten kun harjoituksissa ei ole käytettävissä kuin yksi maalivahti. Pelaaminen pysyy mahdollisimman pelinomaisena ja sitä kautta kyetään tuomaan eri taktisia osia kokonaisuuden häiriintymättä. Pelaajat ovat koko ajan aktiivisia ja jokainen ratkaisu on peliä eteenpäin vievä. Valmentajan tehtävä on valita osa-alue johon huomio kiinnitetään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s