Jatkuva Tilanteenvaihtoharjoite

Harjoite keskittyy painopisteen muuttamiseen ja miten luoda ylivoima pallolliselle. Tavoite on pitää pallo omalla joukkueella ja hallintavaiheen jälkeen syöttää painottomalle alueelle. Tämä on yksi variaatio 6v3 peleistä missä tilanne vaihtuu jatkuvasti.

jatktilm1.jpg

Alueen kokoa voi vaihdella pelaajien taitotason mukaan

Harjoite alkaa 3v1-tilanteesta. Viiden syötön jälkeen ylivoimajoukkue voi pelata toiselle alueelle johon luodaan uusi ylivoima.  Puolustavan joukkueen saadessa riiston, he pelaavat jollekin kolmella alueella olevalle pelaajalle. Pallon menettänyt joukkue siirtyy puolustamaan.

jatktilm2.jpg

5 syöttöä ja aluetta voi vaihtaa

Variaationa voidaan rajoittaa syöttöjen määrää. Esimerkiksi viidennellä syötöllä aluetta on vaihdettava. Tällöin pallollinen pelaaja tai syöttöä vastaanottava pelaaja joutuvat miettimään sijoittumistaan ja mihin pelata.
Kun harjoite kehittyy tai pelaajien taitotaso on riittävä, variaationa voidaan tuoda tilanne, jolloin kaikkien pelaajien olessa alueella, saa kolmen syötön jälkeen pelata seuraavalle alueelle. Syötön on kuitenkin lähdettävä viimeistään viidennellä syötöllä.

jatktilm3.jpg

punainen joukkue muodostaa nopeasti pallolliselle vaihtoehdot. Sininen joukkue täyttää alueet

Harjoitetta voi muokata ja yhtenä variationa voi käyttää 4v2-tilannetta. Pallollinen pelaaminen tulee haastavammaksi ja toisaalta puolustaminen yhtenäisemmäksi sekä organisoidummaksi. Pallottomien pelaajien pitää myös ennakoida ja kommunikoida mihin pallo pelataan.

jatktilmuu 8v4.jpg

Harjoite 4v2-tilanteilla. Miten luoda 1v2 / 2v2-tilanteista nopeasti ylivoima

Harjoitteen tavoite on parantaa kommunikointia sekä päätöksen tekemistä. Hetkellisesti uudella alueella tulee 1v1- ja 2v1-tilanne, jonka avulla pallollisen pelaajan suoritusten valinta kehittyy. Pelaajat oppivat tunnistamaan mihin, miksi ja milloin kannattaa syöttää.

Alussa pelaajille tulee paljon virheitä ja turhautumista. Kun harjoitetta tekee säännöllisesti kommunikointi kehittyy ja  päätöksen tekeminen paranee. Pelaaminen pienessä tilassa tapahtuu vähillä kosketuksilla ja tilanteet muuttuvat nopeasti jolloin tempo paranee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s