Muutos kehittäjänä

Valmentaja haluaa kehittyä ja mennä eteenpäin. Oppia uutta ja syventää tietoisuuttaan. Yhtenä tapana on lukea kirjoja jalkapallosta, valmentajista ja heidän tavoistaan toimia. Luettuani enemmän eräästä valmentajasta hänen ajatusmaailmansa on auennut selkeämmäksi sekä tuonut esille muutamia mielenkiintoisia huomioita. Mikä tärkeintä, se on saanut ajattelemaan, pohtimaan miten itse toimin ja mitä voisin tai pitäisi muuttaa omassa tekemisessä. Millä tavoin kehittyä, ei vain valmentajana vaan myös ihmisenä?

Tiedon hankkiminen kannattaa viedä lajin ulkopuolelle. Opiskella esimerkiksi ihmisten käyttäytymisestä, toimintamalleista ja sitä kautta kehittää omaa ajatteluaan. Mitä laajemmalta alalta tietoa hakee, sitä enemmän oppii ymmärtämään ettei kovinkaan paljon ymmärrä.

Unohda miten muut pelistä ajattelevat. Kirjoita paperille omat ajatuksesi ja ihanteet mitä jalkapallosta näet. Mieti ja muokkaa se syvemmäksi pohdinnaksi. Mitkä ovat sinun Mitä? Miksi? ja Miten? Työstä tätä prosessia säännöllisesti ja kyseenalaista se. Haasta ja yritä ymmärtää omia näkemyksiäsi. Huomaat miten erilainen ajattelumaailmasi voikin olla ja kuinka monesta suunnasta olet saanut vaikutteita, jotka ovat kehittäneet sitä. Mahdollisesti kykenet näkemään, mikä on merkityksellistä tai vähemmän tärkeää. Sitä voi jo kutsua lähtökohdaksi omalle ajatukselle pelitavasta ja  sille miten sen saavuttaa.

Muutos lähtee itsestä ja omasta tavasta ajatella asioita. Se vaatii rohkeutta, koska näin toimittaessa poistutaan mukavuusalueelta. Matkalla kohti päämäärää kohdataan useita esteitä. Se kuitenkin kehittää ja palkitsee. Muutokset ja toisella tavalla asioita tekevät ihmiset ovat aina kokeneet vastarintaa. Heidän erilaiset toimintamallinsa ovat herättäneet kysymyksiä, etenkin, jos ympärillä olevat henkilöt ovat olleet haluttomia laajentamaan näkemyksiään ja pysyttelevät vanhassa sekä turvallisessa. Ympäristö voi latistaa tai se voi viedä eteenpäin.

Kaikki muutosta yrittäneet eivät ole siinä onnistuneet. Osittain syynä on ollut tapa, jolla he ovat tavoitteensa esittäneet. Se on voinut olla hyökkäävää ja saattanut vastarinnan edustajat varpailleen. Kun asioista on tehty henkilökohtaista mielipiteiteille perustuvaa esitelmöintiä, vastustus on muodostunut ylivoimaiseksi. Objektiivisella, faktoihin perustuvalla lähestymisellä olisi tuo vastarinta ollut helpompaa kaataa. Tuloksiakin olisi saavutettu katkeruuden sijaan. Toisaalta katkeruuskin on saavutus sinänsä.

Tähän prosessiin lähdettäessä on varauduttava pitkään tapahtumaketjuun, missä pienetkin selkeät asiat voivat olla yksinkertaisia sinulle, muttei vastaanottajalle. Kyse ei aina välttämättä ole toisen osapuolen ymmärtämättömyydessä vaan opituista tavoista. Jokaisella on tapoja, joita on hankala muuttaa, jos ei ensin ole sisäistänyt mitä vaihdoksella saavuttaa. Ajatellaan vaikka liikuntaa tai laihduttamista. Tiedämme merkitykset ja hyödyt, tapoja muuttaessa niistä tulee ylivoimaisia. Opitut mallit ovat syvällä sisällämme. Turhautuminen ja epätoivo tulevat tutuiksi tunteiksi. Hyvällä valmistautumisella on nämä (mahdollisesti) ylitettävissä. Mitä vähemmän omilla mielipiteillä on tilaa, sitä helpommin keskustelu on käytävissä. Hyvät perustelut sekä objektiivisuus ovat parhaita työvälineitä.

Muutos siis lähtee valmentajasta. Toimiessaan kuten puhuu, alkavat ympärillä olevat ihmiset toimimaan samoin ja näin uudesta tulee tapa. Esimerkin vaikutus on vahva väline työskennellä. Se on sanatonta ja juuri siksi niin vaikuttavaa. Valmentajan puhuessa ja toimiessa ristiriitaisesti eivät ympärillä olevat ihmiset näe syytä muuttua. Kehitys jää tapahtumatta. Muuntautuminen on ajoittain hankalaa. Sen ei kuitenkaan pitäisi olla mahdotonta. Tämä pätee kaikessa mitä elämässä teemme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s