Harjoite Puolustuksen tiiviyteen

Joukkueet harjoittelevat taktisia yksityiskohtia ja käyvät niitä läpi kauteen tai otteluun valmistautuessaan. Usein nämä tehdään ilman vastustajaa, jolloin pelaajien keskittyminen ei ole samalla tasolla kuin pelillisessä harjoitteessa. Myöskään ongelmakohdat eivät nouse esille samalla tavalla. Pienet yksityiskohdat ja oma oivaltaminen jäävät pois
Seuraavassa pieni raapaisu yhdestä mallista, miten puolustuksen tiiviyttä voi harjoitella pelillisesti. Samalla kehitetään tilanteenmuutoksia sekä murtautumista. Yhdessä harjoituksessa nostetaan yksi osa-alue ylemmäksi kahden muun ollessa koko ajan vahvasti mukana. Näin niitä harjoitellaan alitajuntaisesti.

Puol tiiviys.jpeg

Perusryhmitys

Puolustava joukkue ryhmittyy kuten pelissäkin ja peittää hyökkäävältä joukkueelta vaihtoehdot pelata selustaan ja maalipaikoille. Kentällä oleva linja toimii samalla myös ns. paitsiolinjana. Alivoimalla pelaaminen tuo omat haasteensa ja linja osittain on tukemassa pelaajia.

Puol tiiviys 2.jpeg

Puolustavan joukkueen liikkuminen poikittaissuunnassa

Laitureiden puuttumisesta huolimatta pelaajat toteuttavat liikkeet kentällä samalla tavalla kuin heidän kanssaan. Puolustavan joukkueen saadessa riiston, he pyrkivät nopeasti lähtemään hyökkäykseen ja pelaamaan kohdealueella olevalle pelaajalle tai valmentajalle.

Puol tiiviys 4.jpeg

Riiston jälkeen nopea tilanteenvaihto molemmilta joukkueilta

Jos joukkueella on ollut ongelmia murtautumisen ja selustaan pelaamisen kanssa voi  tämä olla painotuksena harjoitteessa. Tällöin tietenkin valmennettavat painotukset muuttuvat kaikkien kolmen osan ollessa mukana.

Puol tiiviys 3.jpeg

juoksujen ajoitus selustaan on tärkeässä roolissa + miten puolustaa nuo mahdollisuudet pois

Helpolla tavalla kyetään syventymään painotuksessa olevaan taktiseen kohtaan yksityiskohtaisesti. Ja halutessaan voi ryhmitystä muuttaa vieläkin enemmän tarpeita vastaavaksi.

Harjoite kehittää erityisesti kommunikointia eli taktiikkaa joukkuetasolla. Myös painottomalle puolelle sekä selustaan pelaaminen parantuvat. Puolustusta ajateltaessa pelaajien etäisyydet paranevat ja he oppivat toimimaan yhtenäisemmin. Pelaajat ovat koko ajan aktiivisia ja tekevät jalkapallosuorituksia omalle pelipaikallaan. Teho verrattuna perinteiseen liikesuuntien ”kävelyttämiseen” on huomattavasti korkeampi ja pelaajat kykenevät helpommin hahmottamaan Mitä?, Miten? ja Milloin? heidän tulee toimia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s