Otteluanalyysi Villareal CF – Getafe CF

25.2.2018 La Liga, Estadio de la Ceramica       Katsojia: 16 125                               1-0 (1-0)

Ennakkoon tasainen ottelu tiedossa. Molemmat joukkueet ovat pelanneet hyvän kauden.  Viimeisestä kuudesta ottelusta Getafe ei ole hävinnyt ainuttakaan. Tämä antaa lähtökohtaisesti pienen edun vaikkakin Getafe on ollut heikko vieraspeleissä. Villarealilta puuttuu useampia pelaajia loukkaantumisten ja pelikieltojen johdosta. Getafe pääsee otteluun suht ehjällä miehityksellä. Villareal lähtee otteluun todennäköisesti 1-4-3-1-2 ryhmityksellä ja Getafe 1-4-4-2 tai 1-4-2-3-1 muodostelmalla.

IMG_1197.jpg

Kokoonpanot

Liikesuunnat

Oikea pakki (15) vahvoja nousuja. Vasen puolusta (3) osallistuessa hyökkäyksiin vähemmän. Keskikentällä (21) ja (18) tasapainottavassa roolissa. Vasen laita (11) liikkui vahvasti keskelle toimien enemmän 10 paikalla kuin laidassa. Oikea laita (12) kavensi keskelle tukemaan hyökkäyksiä osittain vasemmalta pelaamisesta johtuen. Kärki (9) pyrki juoksuillaan selustaan tai pitkissä palloissa targetina.

IMG_1198.jpg

Pääsääntöiset liikesuunnat

Puolustaminen

Getafe puolusti tiiviisti ja tavoite oli tukkia keskusta sekä ohjata vastustaja pelaamaan laidoista. Tässä onnistuivatkin hyvin. Keskusta oli tiivis ja linjojen etäisyydet eivät venyneet. Ekalla puoliskolla harvojen pidempien hyökkäysten jälkeen etäisyydet kasvoivat ja tämä antoi vastustajalle vastaiskuun mahdollisuuden. Joukkue pelasi todella aggressiivisesti ja tämä tuotti useampia vapaapotkuja.

IMG_1203.jpg

Getafen puolustaminen omalla puolella

Prässäsi mahdollisuuden tullen ylhäältä. Etenkin vastustajan maalipotkuissa tai vapaapotkutilanteissa. Vastustajan puolustuslinjan pelatessa taaksepäin nostivat prässiä ylemmäksi. Useammin tämä oli kahden ylimmän pelaajan toimintaa keskikentän jäädessä alemmaksi peittämään vastaiskuja.

IMG_1202.jpg

Prässääminen ylhäältä

Hyökkääminen

Hyökkääminen yksipuolista perustuen pitkiin palloihin joilla tavoiteltiin Kärkeä (9) tai kymppialueelle liikkunutta laitaa (11). Pääsääntöisesti hyökkäykset tulivat vasemmalta laidalta. Toisella puoliajalla vahvemmin oikealta. Yleisesti joukkue rakensi enemmän toisella puoliskolla. Osittain syynä Villarealin taktinen muutos siirtyä puolustavampaan pelitapaan.

IMG_1200.jpg

Getafen rakentelu etenkin ensimmäisellä puoliskolla

Rakentaminen lyhyillä oli todella vähäistä ja se perustui pitkiin palloihin joko keskelle tai laitaan juoksuun. Maalivahdilta ei tullut yhtään lyhyttä avausta.

IMG_1201.jpg

Pääsääntöiset syöttösuunnat 1. puoliajalla

Toisella puoliajalla joukkue pelaavampi ja tuli hitaammin eteenpäin. Ylemmälle keskikolmannekselle asti pelaaminen toimi jonka jälkeen ideat loppuivat. Tämä johti aikaisiin keskityksiin. Nämä hitaat keskityspallotilanteet Villarealin puolustuksen oli helppo puolustaa pois.

IMG_1204 2.jpg

Getafen hyökkääminen toisella puoliskolla

Pallonhallinta vaihtui nopeaan tahtiin ja tämä johti pelaamisen rytmittämisen puuttumiseen. Oikeastaan missään vaiheessa ensimmäistä puoliskoa joukkue ei kyennyt kontrolloituun hyökkäykseen.

Yhteenveto

Peli sai heti uuden luonteen, kun Villareal teki heti alussa johtomaalin. Tämä jäikin ottelun ainoaksi osumaksi. Getafella oli ottelussa omat paikkansa tasoittaa mutta ne se onnistui tuhrimaan. Harvoin joukkue saa kahta rangaistuspotkua joista kummastakaan ei onnistuta viimeistelemään.

Villareal oli etenkin ensimmäisellä puoliajalla pelaavampi joukkue ja mursi Getafen prässin nopeilla syötöillä. Getafe keskittyi selkeästi puolustamiseen ja ohjasi vastustajan pelaamista laidoille pois vaara-alueilta. Ongelmia heille tuli vastustajan päästessä pelaamaan pystyyn topparin ja puolustajan väleistä. Yleisesti ottaen Getafen hyökkääminen oli yksipuolista. Pilkkuja lukuunottamatta se ei pahemmin tilanteita luonut.  Toisella puoliajalla saivat selkeämmin pallonhallinnan Villarealin keskittyessä pitämään johtoaan. Tämä hallinta ei tuottanut kuin useamman keskityksen sekä muutaman kulmapotkun. Vastustaja puolusti vahvasti ja teki sillä tavoin Getafen pelaamisesta tehottoman.

Ottelussa esille nousi vasen laita 11 Remy laajalla liikkumisellaan sekä osallistumisellaan hyökkäämiseen. Pääsääntöisesti hyökkäykset kulkivat hänen kauttaan. Toisella puoliajalla 15 Molinero nousuillaan pääsi vahvemmin esiin. Molemmat pohjat 21 Fajr ja 18 Arambarri tasapainottivat pelaamista vahvasti antaen muille tilaa nousta.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s