Puolustuspeliharjoite

Joukkueen menestystä määrittelee miten se puolustaa. Tiivis yhtenäinen puolustaminen hyvän hyökkäämisen kanssa tuottavat tuloksia. Kun vain toinen on kunnossa on tuloksia hankala saavuttaa. Ne ovat toistensa osia luoden kokonaisuuden.

Seuraavassa harjoitteessa tuodaan esille miten kehittää puolustuspelaamisen yhtenäisyyttä sekä syvyys- että poikittaissuunnassa. Harjoite on pilkottu pelistä omaksi osakseen. Painotus on puolustamisessa, hyökkäämisen ja tilanteenmuutoksen ollessa vahvasti mukana.Puolustujuttuun kuva.jpgEnsimmäisessä vaiheessa pelaajilla on ns. omat kaistat joita puolustaa. Tällä kaistalla heidän tavoitteensa on tukkia vastustajalta mahdollisuudet pelata eteenpäin. Liikkeet tällä alueella luovat suuntaviivat miten pelaajan tulee toimia. Harjoitetta voi kehittää ottamalla puolustavalta joukkueelta rajat pois. Tiiviyden harjoitteleminen tehostuu ja puolustaminen muuttuu lähemmäksi todellisempia pelillisiä tilanteita. Alkuun vain yksi puolustaja nostaa prässäämään vastustajan alueelle muiden tiivistäessä. Kun pelaaminen toimii voidaan nostaa kaksi pelaajaa prässäämään. Tällöin tukipelaajien liikkuminen korostuu.

Puol tiivi toinen kuva.jpg

Pelaajilta otettu omat sektorit pois

Painotuksen ollessa pallollisessa pelaamisessa korostuu syöttöjen nopeus ja voima. Tällä tavoin mahdollistetaan vastustajan etäisyyksien kasvaminen ja kyetään pelaamaan murtavia syöttöjä linjan ohi. Jos syötöt ovat hitaita, on vastustajalla aikaa ryhmittyä ja eteenpäinpelaaminen hankaloituu. Linjan takana olevien pelaajien on oltava aktiivisia ja ennakoida mahdollista riistoa. Heidän toiminnassaan korostuu sijoittuminen pelattavaksi. Riiston tapahtuessa pelaajalla on kaksi ratkaisuvaihtoehtoa. Pelata eteenpäin tai jos tämä ei onnistu pitää pallo omalla joukkueella. Puolustavalle joukkueelle syntyy tilanteita, joissa on reagoitava kun heidän ohi pelataan sekä havannoida jatkuvasti mitä selän takana tapahtuu.

Puoltiivikuva.jpg

Sama harjoite pelillisemmässä muodossa

Harjoite kehittää sanatonta ja sanallista kommunikointia. Samalla pallollisen joukkueen valintojen tekeminen ja ajoitukset parantuvat.  Vaikka harjoiteessa keskittytään puolustamiseen, ovat hyökkääminen ja tilanteenvaihto mukana. Pelaajilla on selkeä suunta mitä puolustaa ja maalit tuovat mukaan oman vietttinsä. Yksinkertainen harjoite joka mahdollistaa useampia erilaisia painotuksia millä kehittää joukkueen ja pelaajien yhteistyötä.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s