Kroatian pelaamisesta

Kisat lähenevät loppuaan ja edessä on finaali. Seuraavassa muutamia huomiota Kroatian pelaamisesta välierän ensimmäisellä puoliajalla.

Kroatia on hyvin roolitettu joukkue jolla on useampi loistava yksilö tätä yhteistä pelitapaa toteuttamassa. Englantia vastaan se ei saanut pelaamistaan ottelun alussa toimimaan vaan oli pakotettu pelaamaan  enemmän tai vähemmän haluamallaan tavalla. Pallonhallinta tapahtuikin laidoilla sekä Englannin muodon ulkopuolella. Toisaalta ainakin osittain se oli heidän pelisuunnitelmaansa.

IMG_1746.jpg

Englannin tiivis puolustaminen tukki keskustan ja osittain pakotti Kroatin pelaamaan laidoista

Englannin puolustaessa syvällä laiturit Rebic ja Perisic liikkuivat keskelle luoden laitapakeille Strinic ja erityisesti Vrsaljkolle mahdollisuuden nousta täyttämään luotu tila. Tällä tavoin Kroatia tavoitteli nopeaa painottomalle puolelle pelaamista. Samaan aikaan keskikentältä Modric ja Rakitic pudottivat prässin etupuolelle. Keskialueen tyhjentämisen tavoitteena oli täyttää alueet joilta vastustajan puolustuspelaamisen pystyi aukaisemaan sekä kolmen keskikentän saaminen pois tasapainosta.

IMG_1754.jpg

Kroatian keskustan tyhjentäminen

Kun muodon sisällä ei ollut pelaajia tapahtui pallonhallinta niin sanotusti ”U-muodossa” ja joukkue pyrkikin vahvasti hakeutumaan laidoille ja sieltä tilanteisiin.

IMG_1755.jpg

Englannin prässätessä ylempää pudotti Rakitic tai Modric toppareiden tasalle

Onkin kiinnostavaa seurata kuinka Kroatia lähtee pelaamaan Ranskaa vastaan. Etukäteen on tiedossa vastustajan vetäytyminen sekä nopeat vastaiskut. Ranska haluaa omalla toiminnallaan määritellä ottelun tahdin. Pelaako Kroatia korkealla linjalla ja näin selustaan syntyy tilaa vai toteuttavatko edellisen ottelun kaltaista pelisuunnitelmaa? Laidoilta pelaamisella Kroatia osaltaan varmistaa ettei menetys aiheuta yhtä suurta välitöntä vaaraa kuin keskustassa.

Mielenkiintoinen jalkapalloilta tiedossa.

Kuvat @taktiknotes

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s