Otteluanalyysi Inter Turku – VPS

13.9.2018 18.30 Veikkausliiga Veritas Stadion, Turku                                         Tulos: 1-1 (1-1)

Olosuhteet: +14°C pilvistä. Kenttä pehmeä ja hyvä kuntoinen

Inter ja VPS kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella. Kaksi edellistä ottelua Vepsu on voittanut selvillä lukemilla. Interin pelaaminen parani kesän aikana ja heillä oli hyvä tappiottomien otteluiden putki. Etenkin puolustuspelaaminen on kehittynyt. VPS aloitti kauden pirteästi mutta vire on ollut hiipumaan päin. Joukkue luottaa vahvaan syöttöpelaamiseen ja tuskin tulee tapaansa muuttamaan. Interin ryhmitys otteluun on 1-4-3-3 kun VPS on vaihdellut ryhmitystään joko 1-4-4-2 tai 1-4-5-1 välillä.

Ryhmitykset

Intervps.jpg

Ryhmitykset

Liikesuunnat

IMG_2023.jpg

Pääsääntöiset liikesuunnat

Syöttösuunnat

IMG_2024.jpg

Pääsääntöiset syöttösuunnat

Topparit pitivät palloa ja etenkin 22 Hoskonen pyrki hakemaan avaavia syöttöjä keskikentälle. Muutama kahden linjan ohittava syöttö avasikin vastustajan prässin. 5 Mäntylä pelasi enemmän käyttösyöttöjä 7 Nymanin kanssa. Joukkue pyrki avaamaan maata pitkin tiukoissakin paikoissa.

Puolustaminen

Inter puolusti  matalalla blogilla ja kykeni ylläpitämään näitä suorituksia laadukkaasti etenkin ensimmäisellä puoliskolla. Toisella puoliskolla muoto putosi syvemmälle VPS:n lisätessä tempoa. Puolustuslinjan laskeutumiselle vaikuttava tekijä oli nopeat pallonmenetykset. Vastustaja hyökkäsi pääsääntöisesti oikealta laidalta vasemman puolen selvitessä vähemmällä. Alussa puolustaminen tapahtui lähempänä keskiviivaa, kun ottelun edetessä se putosi alemmaksi.

IMG_2025.jpg

Interin matalan blogin puolustaminen

IMG_2026.jpg

Inter liikkui hyvin sivuttain pysyen tiiviinä etenkin ensimmäiset 30 minuuttia. Tämän jälkeen etäisyydet kasvoivat

Tilanteenmuutokset

Yleensä riisto tapahtui alemmalla keskikolmanneksella, josta nopea vastahyökkäys. Alussa tilanteenmuutoksissa oli mukana vähintään kolme pelaajaa. Ottelun edetessä suoritukset heikkenivät ja tilanteenmuutokset käynnistyivätkin omalla kolmanneksella.

Menetyksen jälkeen joukkue ryhmittyi pallon alle nopeasti. 30 minuutin jälkeen osa pelaajista palasi muotoon huomattavasti hitaammin.

Hyökkääminen

Valittu pelitapa tukenut ei pallollista pelaamista ja selkeät hyökkäysmallit olivat harvassa. Ne kerrat kun joukkue oli pallollisena, haki se mahdollisuutta edetä keskikentän kautta. Etenkin oikealta puolelta haettiin ylempiä keskikenttiä josta päästäisiin prässin ohi ja pelaamaan linjaa vastaan.

IMG_2028.jpg

Kahden linjan ohittava avaaminen

Diagonaalihyökkääminen oli toinen etenemisvaihtoehto jos ylemmille keskikentille ei kyetty avaamaan.

IMG_2027.jpg

Diagonaalihyökkääminen

Yhteenveto

Ottelun kaava oli selkeä. Inter puolusti tiiviisti antaen VPS:n pitää palloa. Ennen johtomaalia Inter ei pallollisena ollutkaan, vaan riisto josta maali syntyi oli ensimmäisiä kertoja.

Ensimmäisellä puoliajalla joukkue puolusti kurinalaisesti jokaisen pelaajan osallistuessa. Ottelun edetessä vastahyökkäysten jälkeen etäisyydet kasvoivat. Muutamat nopeat tilanteenvaihdot olivat vaarallisia ja etenkin vasemmalla 18 Viholainen oli näissä mukana vahvasti. Kuvaavaa on, että Interin ensimmäisen pidempi hyökkäys vastustajan puolella tapahtui 28 minuutin kohdalla.

Toinen puolisko toisto ensimmäisestä. VPS piti palloa ja Inter puolusti tiiviisti. Vaasalaisen pelasivat selkeästi nopeammin ja tämä temmon nostaminen pakotti joukkueen puolustamaan syvemmältä. Vastaiskuihin lähteminen muuttui vaikeammaksi joukkueen ollessa alhaalla ja vastustajan tasapainossa.  Pallonhallintaan vastustajan puolella se ei kyennyt kuin muutamaan otteeseen, paikkojen tullessa vastaiskuista.

Liigadebytantti 23 Lahti pelasi keskikentällä hyvän ottelun ollen järjestämässä 1-0 maalia sekä toisella puoliskolla yhtä vaarallista hyökkäystä. Ottelun edetessä kuormitus näkyi suorituksissa. Topparit 22 Hoskonen ja 5 Mäntylä pitivät linjojen väliset etäisyydet tiiviinä ja etenkin Hoskosen kahden linjan ohittavat syötöt avasivat vastustajan prässin luoden mahdollisuuksia hyökkäyksiin. 7 Nyman pelasi tasapainottavasti linjojen välissä ja rakenteluvaiheessa loi toppareille syöttösuuntia.

Matalan intesiteetin ottelu jossa Interin nuorten pelaajien sisäänajaminen oli lopulta pelin paras anti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s