Pelinomainen syöttöharjoitus osa 2

Jokaisella harjoituksella on merkitys jonka tulisi olla johdannainen pelistä sekä  valitusta pelitavasta. Ei siis harjoitella jotain mikä tuntuu tänään kivalta.  Aikaisemmissa artikkeleissa käytiin läpi syöttämistä eri mallien kauta sekä syvennyttiin yhdenlaiseen pelistä johdettuun syöttöharjoitteeseen.

IMG_2342.jpg

Syöttöharjoitteet otetaan pelillisistä kohdista joita halutaan kehittää

Vaikka muitakin osa-alueita harjoitellaan niin syöttäminen ja oikean teknisen valinnan tekeminen ovat pääaiheita.  Harjoitteita teetettäessä kyetään syöttämisen lisäksi opettamaan sijainntia, hetkeä, suuntaa ja nopeutta pelaamisen edistämiseksi.

Teknisen suorituksen lisäksi harjoitellaan päätöksen tekemistä ja kommunikointia sanallisesti sekä sanattomasti. Toisin sanoen näin pelaajat oppivat tekemään peliä edistäviä ratkaisuja omalla pelipaikalla sekä pelaajien kanssa joiden kanssa ottelussa toimitaan.

Kuten aikaisemmin on todettua, tapahtuu tämä harjoite toistoina. Suorituksen päätyttyä pelaajat palaavat lähtöpaikoilleen ja uusi suoritus alkaa. Toistomäärät määrittyvät riippuen missä vaiheessa viikkoa ollaan ja minkälaista kuormitusta halutaan tuottaa. Jos halutaan kuormitusta enemmän, tulee useampia toistoja. Kuormitusta vähentääkseen pelaajien toistojen määrää vähennetään. Etenkin puolustavien pelaajien kohdalla tässä tulee olla huolellinen.

Nämä syöttöharjoitteet ovat johdannainen pelipaikkakohtaisille peleille ja siitä taktisiin peleihin. Harjoitus muodostaa kokonaisuuden jolloin saadaan luotua pelaajille riittävästi toistoja. Nämä harjoitteet voi tehdä eri pelipaikoille sopiviksi ja niiden vaatimuksia korostaviksi. Mikä on valmennuksellisesti tärkeää määrittää harjoitteen.

Tämä artikkeli on jatkoa Pelinomainen syöttöharjoitus ja Syöttämisen harjoittelusta artikkeleille. Niissä syöttämistä käytiin erilaisista lähtökohdista läpi.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s