Otteluanalyysi Inter Turku – SJK

13.4.2019 15.00 Veritas Stadion, Turku Veikkausliiga  Katsojia: 2280        Tulos: 1-2 (0-2)

Olosuhteet: +7° Pilvistä. Kenttä pehmeä

Ottelu on Interille jo kolmas ja SJk:lle toinen tämän kauden liigassa. Inter on aloittanut sarjan kahdella vierasottelulla ja pääsee ensimmäistä kertaa kotinurmelleen. SJK aloitti kautensa 1-0 kotivoitolla HIFK:sta. Onkin mielenkiintoista seurata mihin suuntaan Seinäjokilaisten pelaaminen menee. Talven harjoitusotteluiden tulokset eivät ole olleet lupauksia antavia. Myös oman mielenkiintonsa tuo kuinka SJK kykenee eliminoimaan Interin vahvasti oikealta tapahtuvan hyökkäämisen. Inter lähtee otteluun 1-4-2-3-1 ryhmityksellä. Eremenkon joukot luultavimmin ryhmittyvät 1-4-2-3-1 muotoon jossa rakenteluvaiheessa toinen pohjista putoaa topparien väliin.

IMG_2401.jpg

Kokoonpanot

Molemmat lähtivät hyvin pitkälti samoilla kokoonpanoilla tähän otteluun kuin edelliseenkin.

IMG_2402.jpg

Pääsääntöiset liikesuunnat

Puolustaminen / Prässääminen

SJK prässäsi ylhäältä vaikeuttaen Interin rakentelua ja näin saivat minimoitua tilan pelata. Puolustaessa pelaamista ohjattiin vastustajan vasempaan laittaan sulkien vahvan oikean laidan pelaamisen pois.

IMG_2403.jpg

SJK Prässin tiiviys

Joukkue puolustaa ylhäältä 1-4-4-2 ryhmityksellä kun omalla kenttäpuoliskolla ryhmitys oli useammin 1-4-4-1-1 muodossa. Linjojen välit tiiviit ja taskuissa ei tilaa pelata. 

IMG_2404.jpg

SJK puolustaminen omalla puoliskolla

Linjojen väliset etäisyydet alkoivat kasvamaan kun 58 Hetemaj otettiin pois kentältä. Tämän jälkeen puolustaminen ei ollut yhtä organisoitua kuin aikaisemmin. Interin nopeissa vastaiskuissa oli puolustuslinjalla vaikeuksia.

Hyökkääminen / rakentelu

Hyökkääminen tapahtui suoraviivaisesti sekä nopeasti keskikentän ylittävillä palloilla. 23 Kadio pääsääntöisesti avasi pitkillä syötöillä. Kohteenna useimmin 28 Atakayita tai kärki  29 Streng.  Yleisestikin juuri oikean laidan kautta luotiin painetta vastustajan linjalle. Useampia pidempiä syöttöjä pelattiin Interin vasemman pakin 2 Balbi selustaan. Maalipotkut pitkinä eli niissä ei rakentelua tavoiteltukaan. Tällä tavoin minimoitiin kentän tuomat riskit.

IMG_2407.jpg

Yksi hyökkaysmalli

IMG_2408.jpg

Joukkue on kykeneväinen pelaamaan pienessä tiloissa

Kun riisto vastustajan puolella pyrkivät nopeasti pelaamaan pallon selustaan.

IMG_2406.jpg

Jotain SJK:n pallollisesta pelaamisesta kertoo se, että noin 29 minuutin kohdilla joukkueella oli ensimmäinen pidempi pallollinen vaihe millä pyrittiin rytmittämään peliä.

IMG_2405.jpg

Pääsääntöiset syöttösuunnat erityisesti ensimmäisellä puoliskolla

Erikoistilanteet

Pitkissä heitoissa 58 Hetemaj selkeä kohdepelaaja. Ottelun avausmaali tulikin erikoistilanteen jälkeisestä ruuhkasta. Yleisestikin erikoistilannepelaaminen vaikutti vahvalta.

IMG_2409.jpeg

SJK pitkä heitto

Yhteenveto

Isoin yllätys oli SJK:n valitsema taktiikka otteluun. Joukkue rakentelun sijaan pelasi pitkillä palloilla. Kentän kunto ymmärrettävä syy tähän. Tällä tavoin he myös tuottivat paineita vastustajan puolustukselle.  Ensimmäisellä puoliajalla SJK tukki hyvin Interin vahvuudet eli pelaamisen keskikentällä sekä oikealta. Ekan puoliskon taktisten valintojen johdosta Interin pelaaminen oli hyvin aseetonta sekä mielikuvituksetonta. Toisaalta samaan aikaan Inter pyrki heikohkolla alustalla pitämään pallon maassa siinä erityisen hyvin onnistumatta. 

Toisella puoliskolla Inter pääsi enemmän peliin mukaan ja ottikin ohjat. SJK ei kyennyt ekan puoliskon tapaan ohjaamaan peliä Interin vasempaan laitaan vaan pelaaminen tapahtui enemmän oikealta.  Seinjäjokelaiset pudottivat prässiä alemmaksi ja keskittyivä vastaiskuihin turvatakseen johtoasemansa. Joukkue oli pakotettu puolustamaan, koska riistettyään pallon se menetti sen nopeasti huolimattomien ratkaisujen jälkeen.

Selkeästi esille pelaamisesta nousi 58 Hetemaj jonka kurinalainen topparien edessä pelaaminen oli varmaa. Hän hallitsi aluettaan sekä maassa että ilmassa. Vaihdon jälkeen ei kulunut pitkään kun hänen puuttumisensa keskikentältä näkyi. Puolustaminen ei ollut yhtä yhtenäistä kuin aikaisemmin. Noin 70 minuutin kohdilla myös pelaajien liike puolustamaan muuttui hitaammaksi. Toinen nostettava pelaaja on 28 Atakayi. Muutamaan otteeseen hän väläytteli vaaralisuuttaan laidalla.

SJK pelasi paljon pitkillä syötöillä vedoten kentän kuntoon. Pelaamisessa oli selkeä taktinen ajatus jolla kolme pistettä saavutetaan ja siinä he onnistuivatkin. Interin pelaaminen taas on ennakoitavissa ja vastustajille se tekee otteluihin valmistautumisesta helpompaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s