Pienryhmä harjoite

Koronan tuottamat rajoitteet ovat tehneet valmentamisesta haastavan ellei jopa täysin mahdottoman. Se ei silti ole syy valmentajille olla pohtimatta jatkoa. Rajoitusten jossakin vaiheessa helpottaessa jatkuvat harjoitukset vaikkakin ensin pienemmissä ryhmissä. Tästä alkavat uudet haasteet ja mitä paremmin niihin on valmistautunut, sitä helpompi tuosta vaiheesta on selvitä. Säännökset joita pienryhmissä harjoittelulle on luotu ovat omiaan muuttamaan harjoittelun muotoa. Tavoite näissä harjoituksissa on teettää mahdollisimman peliä lähellä olevia asioita tai ainakin sellaisia harjoitteita, jotka ennen pitkään palvelevat siirryttäessä normaaliin arkeen.

Seuraavassa käydään läpi harjoitteita joissa tulee samankaltaisia suorituksia kuin ottelussakin.  Näillä harjoitteilla kyetään parantamaan teknisiä suorituksia. Ei suoranaisesti jalkapalloteknisiä suorituksia koska niissä ei ole vastustajaa, mutta lähelle kuitenkin.

Ensimmäinen vaihe on hyvin perinteinen seinäsyöttöharjoite. Liike syötön jälkeen voi tapahtua takaperin, kylkiliikkeellä tai spurttina. Tavoite on tehdä lyhyitä aikoja maksimaalisella suorittamisella.

kolmenryhmä1.jpg

työ 30-45 sekunttia

Variaatiossa ensimmäinen kosketus ja sen suuntaaminen pelattavaksi tulevat mukaan. Liike pallottomana on lyhyempi, mutta siinä vaiheessa on pohdittava millä tavoin se tulee suorittaa.

esimerkki2.jpgKolmannessa vaiheessa pelataan tuplaseinillä. Pallottoman liike ja rytminvaihdot syötön jälkeen korostuvat entisestään.

esimerkki3.jpg

ensimmäinen vaihe voi myös tapahtua haltuunotolla rinnalla tai reidellä

Valmentajan tavoitteista riippuen rytminvaihtoihin on hyvä kiinnittää huomiota. Näin harjoitteeseen saadaan enemmän pelissä tapahtuvien suoritusten kaltaisia toimintoja.

Harjoitteelle tuodaan koko ajan haastavampia variaatioita. Tällä tavoin pelaajalle saadaan myös useampia suorituksia sekä kosketuksia pienessä ajassa. Nämä pyritään tekemään mahdollisimman kovassa vauhdissa.


Harjoitteita luodessa tulisi niiden aina palvella peliä. Tietysti on huomioitava olosuhteet missä joudumme toimimaan. Kun vastustajia ei voida ottaa mukaan, hankaloituu 11v11 ottaminen lähtökohdaksi. Ilman tätä mahdollisuutta valmentajan on vaikeaa kehittää kommunikointia, päätöksen tekemistä ja suorituksen valintaa. Keskittyminen onkin enemmän teknisessä suorittamisessa ja sen laadukkaassa toteuttamisessa. Antaa näissä olosuhteissa pelaajalle parhaat mahdollisuudet palata takaisin normaaliin arkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s