Pätevyyden harhaisuus

Monilla on haaveita joita kohti kulkea. Useilla on myös vahvat luulot omasta kykeneväisyydestä ja niiden mukaan eletään. Kun haaveet ja luulot kohtaavat todellisuuden, syntyy  mielenkiintoisia tilanteita.

Luulo ei ole tietoa, vaikka näin harhaisesti halutaan käsittää. Tieto kehittyy ajalla syvemmäksi ja muuttuu ymmärrykseksi. Tiedon muuttuessa ymmärrykseksi muodostuu se alitajuntaiseksi ja ollaan lähellä pätevyyttä. Pätevyys on toiminta, joka on tiedostamatonta ja kokemuksen muokkaamaa. Luulo tai tieto ei ole lähelläkään pätevyyttä silti valtaosa kulkee tiedolla pätevöityneenä.

Mitä varmemmaksi henkilö tulee omasta toiminnastaan, sitä vähemmän hän korostaa sitä. Ne, joilla ei vielä ole kokemuksen synnyttämää pätevyyttä tuovat sitä esille itseään korostaakseen. Se osoittaa alitajuntaisen epävarmuuden omasta tietoudestaan.

Lukemalla kirjoja ei ole vielä tullut kirjailijaksi. Se voi kyllä antaa rikkaamman sanavaraston kirjoittamiseen. Jos haluaa vuoristomajan, on aivan eri asia vuokrata sellainen kuin itse rakentaa se.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s