Otteluanalyysi RaiFu – Peimari Utd

12.4.2019 19.00 Kerttula kht, Raisio             Kolmonen Länsi                       Tulos: 1-1 (1-1)

Olosuhteet: +4°C viimaista. Kenttä kova kulunut

Joukkueet ovat aloittaneet sarjan hyvin erilaisissa tunnelmissa. Nousijajoukkue RaiFu kärsi selkeän tappion vierasottelussaan kun Peimari United voitti ToVen kotikentällään. Viime kauden toisella puoliskolla Peimarin pelaaminen parani selkeästi ja odotettavissa onkin tälle kaudelle jatkumoa. Portugalilaisvalmennus on saanut tehdä saman ryhmän kanssa yhden talven enemmän töitä. Peimari lähtee ennakosuosikkina otteluun 1-4-2-3-1 ryhmityksellä kun RaiFun vastaava on 1-4-4-2.

IMG_2394.jpg

Kokoonpanot

Etenkin ensimmäisellä puoliajalla Peimarin vasen laita oli erittäin hyökkäysorjentoitunut. Molemmat laiturit pyrkivät jatkuvasti liikkeillään pääsemään vastustajan selustaan.  7 Vihervirta liikkui laajalla säteellä pyrkien olemaan lähellä 26 Salmiosaloa. Tätä vaikeutti RaiFun keskikentän putoaminen lähes topparien syliin. Pohjalla 30 Varjonen oli enemmän puolustavassa roolissa kun 5 Ibrahimi osallistui vahvemmin hyökkäyksiin.

IMG_2395.jpg

Pääsääntöiset liikesuunnat

Puolustaminen / Prässääminen

Alussa Peimari prässäsi ylhäältä. Huomioitavaa miten tässä vaiheessa joukkue pyrki prässäämään neljällä kuuden pelaajan jäädessä alas. Etäisyydet kasvoivat ja Raisiolaiset kykenivätkin pariin otteeseen avaamaan tämän menettäen pallon keskiviivan tuntumassa. Korkeampaa prässäämistä kesti noin 15 minuutia jonka jälkeen se muuttui keskiblokin prässiksi. Siitäkin huolimatta vaikka vastustaja ei sitä ollut kyennyt murtamaan.

IMG_2396.jpg

Peimari Utd prässääminen

Useasti prässätessä kärki 26 Salmiosalo ja oikea laita 9 Mastianica olivat ne jotka prässäsivät toppareita.  Varsinkin kun peli avattiin vasemmalle topparille. Tämä vastustajan pelaamaan houkuttelu tuotti useamman hyvän tilanteen josta olisi pitänyt maaleja tehdä.

IMG_2397.jpg

Peimarin pelaaminen oli niin hallitsevaa ettei se missään vaiheessa joutunut puolustamaan pidempiä jaksoja omalla puoliskollaan. Ne muutamat hetket kun tämä tapahtui, se puolusti tiiviinä sekä syvyys- että leveyssuunnassa. Pelaaminen oli organisoitunutta siltä osin.

Hyökkääminen / rakentelu

Ensimmäisellä puoliskolla hyökkääminen tapahtui paljon oikealta laidalta tai keskeltä. Toisella painotus oli enemmän vasemmalta.  Alun lyhyempien syöttöjen jälkeen joukkue muutti pelaamista pitkiin syöttöihin 26 Salmiosalolle kärkeen. Eritoten 30 minuutin kohdalla tapahtuneen vastustajan tasoituksen jälkeen pitkät pallot lisääntyivät, vaikka kentällä olisikin ollut tilaa edetä lyhyillä syötöillä. Tämä johti organisoidun pelaamisen hajoamiseen.

IMG_2398.jpg

Rakentelu ja laidasta hyökkääminen

IMG_2399.jpg

noin 30 min jälkeen rakentelu ja hyökkääminen

Tilanteenmuutokset

Saadessaan riiston keskialueella joukkue käänsi pelin nopeasti eteenpäin. Hyökkääjien liikkeet suuntautuivat välittömästi selustaan. Parhaimillaan tämä tuotti vaarallisia tilanteita. Toisaalta siirtyminen hyökkäyksestä puolustukseen tapahtui hitaasti mitä pidemmälle ottelu eteni.

IMG_2400.jpg

Riisto ja nopea pelaaminen selustaan

Yhteenveto

Peimari aloitti ottelun todella vahvasti ja näyttikin, että tämä peli päättyy odotettuun voittoon. Prässääminen oli laadukasta eikä antanut raisiolaisille mahdollisuuksia edetä. Sen verran aktiivinen prässi vaihe oli, ettei vastustaja kyennyt montakaan kertaa pelaamaan kolmea syöttöä enempää ennen menetystä. Seuranneista riistoista Peimari lähti nopeasti eteenpäin pyrkien pelaamaan linjan taakse ja sitä kautta tilanteille.

Vartin jälkeen syystä tai toisesta Peimari pudotti prässiään ja sitä kautta vastustaja pääsi pois pahimman paineen alta ja tilaa rakentelulle tuli enemmän. 

Peimarin siirryttyä’ johtoon joukkueen suoritusten taso laski ja alun vahva pallollinen pelaaminen heikkeni. Pelaaminen hajosi täysin siinä vaiheessa kun peli tasoittui RaiFun ensimmäisestä hyökkäyksestä.  Siitäkin huolimatta joukkue peliä hallitsi ja kykeni luomaan tilanteita. Pelin hajoamista ei valmmennus saanut missään vaihessa korjattua.

Toisen puoliajan alkuun RaiFu pääsi peliin hitusen paremmin mukaan ottelun ollessa tasaisempi kuin ensimmäisellä puoliajalla. Pelin edetessä Peimari otti hallinnan ja olisi voinut paremmalla viimeistelyllä ratkaista pelin. Peimarista on nostettava 7 Vihervirta sekä laidat 9 Mastianica että  29 Laine. Myös 17 Coutinho esitti muutamia vahvoja nousuja oikean pakin paikalta sekä ottelun lopulla vaihtojen myötä vasemmalta laidalta.

Peimari menetti kaksi pistettä. Lähinnä omaan saamattomaan pelaamiseen sekä taktisiin valintoihin. Pelissä on kehitettävää etenkin jos joukkue haluaa korkeimmista sijoista taistella. Elementit ovat olemassa, mutta ne olisi saatava paikoilleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s