Football Braining Experience

Kouluttautuminen on keino edistää omaa ymmärrystä, kehittää itseään tulemaan paremmaksi. Hyvä koulutus saa janoamaan tietoa lisää, kun heikkotasoisen taas haluaa mahdollisimman nopeasti suorittaa alta pois. Tiedät kurssin olevan laadukas, kun kesken koulutuksen, alat epäilemään omia ajatuksiasi tai oppimis- sekä ymmärtämiskykyäsi. Olet poissa mukavuusalueelta. Välittömästi kurssin jälkeen katsotkin seuraavaa mahdollisuutta päästä tähän tilaan uudestaan.

Football Braining Experience Lissabonissa on viimeisin kurssi, jonka olen suorittanut ja tasollaan se ylitti aikaisemmat. Vaativa ympäristö joka samalla on turvallinen aivojen ylikuormitukselle. Se on tarpeen, jos tavoite on saada osallistujat pysymään tarkkaavaisina neljän päivän ja 50 tunnin koulutuksen ajan. Haastavaa sisällön ollessa erittäin teoreettinen. Sivuhuomautuksena voi mainita, ettei valmentajilla ollut kiirettä tai tarvetta tarkastella puhelimiaan. Keskittyminen pysyi aiheessa eli seuraavassa suorituksessa.

Kuten yleensä World Football Academyn kursseilla, poistuminen mukavuusalueelta on taattu ja se ei välttämättä sovi kaikille, eikä pidäkään. Olemme ihmisinä erilaisia ja toimimme eri tavoin. Aikoinaan epäluuloisuus oli ihmiselle yksi tapa pysyä hengissä. Kun mukavuusalueelta poistuu riittävän usein alkaa se kasvamaan. Se, mikä ennen oli epämiellyttävää muuttuu turvalliseksi. Tällöin on syytä etsiä uusia virikkeitä ja haasteita. Kierre on omasta tahdosta riippuen hyvin koukuttavaa.

Palataksemme kurssiin. Käytännössä se alkoi jo ennen luokkahuoneeseen astumista. Meille luotiin hämmennystä tuottavia tilanteita ja myöhemmin viikon aikana ne aukesivat. Jokaisella tehdyllä tai tekemättä jätetyllä toimella oli merkitys. Kun oletat, ettei mitään odottamatonta voi tulla eteen, se tulee eteen nopeammin kuin ymmärrät. Eikä tämä koulutus pääty siihen, kun saat diplomin käsiisi vaan se on seuraavan askeleen alku.

Käydessäsi jalkapallon kehitystä läpi ihmisen evoluution kautta, tiedät olevasi syvällä ytimessä. Tällöin yhdistetään katufutista sekä aikoja, kun emme lajina olleet lähelläkään ruokaketjun kärkeä, aikoja ennen tulen hyödyntämisen keksimistä. Sieltä kuljet maailmaan, jossa tietokoneet alkavat korvaamaan valmentajat. Tässä tapauksessa itseanalysoivat pelaajat. Olet saapunut johonkin.

Henkilökohtaisesti oppimani joukosta on nostettava omien pohdintojen refkektoiminen. Sinun tulee käydä läpi prosessi, jolla päädyit johonkin päätelmään. Valmentajana teet pohdintoja, mutta kuinka usein tutkit prosessia, jolla loppupäätelmät teet? Huomaat kuinka harvoin keskityt luomaan tilaa ajatuksille luoda ajatuksia saadaksesi uusia ajatuksia. Tämä ”tyhjentäminen” edesauttaa referenssiajattelua sekä sen kehittymistä. Miten luoda yhdestä referenssistä yhteys toiseen ja luoda niistä oma uusi referenssinsä? Se on prosessi itsessään.

Jos koulutus on sellainen mihin Irlannin liiton kouluttajat haluavat osallistua, voi pohtia miksi näillä kursseilla, joita lähes kotiovella järjestetään ei kotimaisia kouluttajia näy? Ollaanko meillä todella valmiita ohittamaan mahdollisuuksia kehittyä paremmiksi? Tietenkin, jos tarvetta kouluttautumiselle ei ole, olemme onnekkaita. Syitä voi tietenkin olla muitakin. Se ei muuta faktaa, että kiinnostus on ollut äärimäisen vähäistä.

Monelle kirjan lukeminen tarkoittaa asian osaamista. Arvostan heitä, koska lukemalla kirjan heille syntyy ymmärrys ja he kykenevät hallitsemaan sisällön. Henkilökohtaisesti en siihen pysty, vaan kirja on luettava pariinkin kertaan. Joka kerta siitä löytää jotain uutta mikä kehittää ajattelua.

Minulla oli viikko aikaa pohtia muistiinpanojen avulla kaikkea tätä ennen seuraavaa ylikuormitusta. Seuraavana viikonloppuna pääsin mittaamaan oppimaani käytännössä saaden vahvistuksia ajatuksilleni. Lähestymiskulma vain oli erilainen.

46453055_2064229353634990_4289320981668823040_n.jpg

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Football Braining Experience

  1. Paluuviite: Takariviltä koettua | akuntehdas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s