Näkemyksen avartamisesta

Jalkapallo on peli, jossa on monia tapoja päästä haluttuihin tuloksiin. On myös erilaisia malleja, kuinka pelaajia kehitetään kohti heidän maksimaalista huippuaan. Jokaisella yksilöllä se on erilainen. Ei siis ole oikeaa tai väärää tapaa pelata tai harjoitella, on vain erilaisia tapoja päästä haluttuihin tuloksiin.

Mitä sokeammaksi yhdelle tavalle tullaan, sitä hankalampi on hyväksyä muita toimintamalleja. Kapeakatseisuus johtaa kehittymisen hidastumiseen. Osa valmentajista toimii kuin pappiskouluun menevät oppilaat. Suoritetaan opinnot ainoastaan tähän uskoon syvälle uppoutuen antamatta minkään ulkopuolisen häiritä ajattelua. Sehän voisi vaikuttaa omaan näkemykseen.

Menestyvillä futismailla on omat linjauksensa sekä käsityksensä miten pelaajia kehitetään. Ne käyvät säännöllisesti läpi omaa tekemistään ja pyrkivät hakemaan muualta ideoita toimintaa parantaakseen. Näin avarretaan näkemystä. Vaikka oma identiteetti on vahva, on siinä sisällä tilaa poikkeavuudelle ja erilaiselle ajattelulle. Kaiken ei tule olla samasta muotista. He ymmärtävät juuri tämä erilaisen ajattelun tuoman hyödyn. Kun joukossa on poikkeuksia, luo se vallitseviin malleihin tilanteita, jotka laittavat ne paineistetuksi. Näin esille nousee asioita tai kohtia, joita ei muuten huomioitaisi kaikkien toimiessa samalla kaavalla. Ennakoimattomuus on yksi tie oppimiseen ja oman tekemisen kyseenalaistamiseen.

Kaikesta pystyy oppimaan jotain ja itselle sopivampia kohtia poimimalla voi rakentaa linjauksen johon uskoo, ja ennenkaikkea minkä kykenee toteuttamaan. Ei ole syytä lähteä teettämään asioita, joista puuttuu syvällinen ymmärrys. Ilman kunnollista tietämystä tehdään asioita sinnepäin, mutta ei lainkaan kuten pitäisi. Tämä unohtuu nopeasti lähdettäessä yhden suuntauksen orjallisiksi seuraajiksi.

Katsantoaan avartamalla, tutustumalla erilaisiin tapoihin ja kulttuureihin luo itselleen suuremman maailman, josta tietoa ammentaa. Se maailma tarjoaa myös enemmän vastauksia kuin suljettu ympäristö. Sinä päätät minkälaisen maailman tai kuplan haluat ympärillesi rakentaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s